Web Toolbar by Wibiya Σέρρες: Στείρωσαν 531 αδέσποτα μέσα σε 21 ημέρες ~ Dog Lover Blogspot

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Σέρρες: Στείρωσαν 531 αδέσποτα μέσα σε 21 ημέρες

Για ακόμα μία φορά ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ανέλαβε δράση για μαζικές στειρώσεις στον Δήμο τους. Θυμίζουμε ότι τον Δεκέμβριο του 2011 ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών είχε στειρώσει επίσης περίπου 600 αδέσποτα ζώα. Για ακόμα μία φορά σε συνεργασία με την ΕΤΝ (ευρωπαϊκή οργάνωση) στείρωσαν ακόμα 531 ζώα σε διάστημα 21 ημερών. Και για ακόμα μία φορά ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος πρώτος έσπευσε να σταματήσει αυτή την προσπάθεια με εξώδικη δήλωση προς τον Δήμο Σερρών - την οποία έχειδημοσιεύσει και στην επίσημη σελίδα του, αλλά δεν του πέρασε. Και δεν του πέρασε διότι τα πάντα λειτούργησαν όπως ορίζει ο νόμος. Ακολουθεί το Δ.Τ. του Συλλόγου και βίντεο από το serrestv.gr 26 Οκτωβρίου έως 15 Νοεμβρίου 2013, πρόγραμμα μαζικών στειρώσεων 531 αδέσποτων ζώων στις Σέρρες από το φιλοζωικό όμιλο Σερρών σε συνεργασία με την ευρωπαική οργάνωση ΕΤΝ. 

 Έπειτα από 21 ημέρες εξαντλητικής εργασίας από όλους μας, γιατρούς και εθελοντές είμαστε πολύ περήφανοι να μοιραστούμε μαζί σας ένα πολύ σημαντικό γεγονός για το σύλλογο, την πόλη και το νομό μας αλλά και ένα ξεκάθαρο ηχηρό μήνυμα το οποίο πρέπει να φτάσει σε όλους τους αρμόδιους φορείς. Με ενέργειες της Ομοσπονδίας και του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών ώστε να επιτευχθεί η έγκριση του ΓΕΩΤΕΕ, αλλά και την άμεση ανταπόκριση της ευρωπαικής οργάνωσης ΕΤΝ που έστειλε τους κτηνιάτρους και τα απαραίτητα φάρμακα, καταφέραμε να ολοκληρώσουμε ένα μαμούθ πρόγραμμα μαζικών στειρώσεων 531 αδέσποτων ζώων! Όλο το πρόγραμμα ήταν χορηγία της οργάνωσης, ενώ ο σύλλογος μας εξασφάλισε τη διαμονή και τη σίτιση των κτηνιάτρων για όλο το χρονικό διάστημα των στειρώσεων, καθώς επίσης και την σκληρή εργασία της περισυλλογής και φροντίδας όλων αυτών των ζώων πριν και μετά το χειρουργείο μέχρι και την επανένταξή τους. Ήταν μια έντονη και πολύ επίπονη περίοδος 3 εβδομάδων, όπου από πολύ πρωί μέχρι και αργά το απόγευμα γιατροί, εθελοντές και απλοί πολίτες συνέδραμαν με κάθε τρόπο ώστε να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα με απόλυτη επιτυχία. 531 σκυλιά και γάτες περισυλλέχθηκαν, στειρώθηκαν, εμβολιάστηκαν κατά της λύσσας, σημάνθηκαν ηλεκτρονικά, ενώ τοποθετήθηκε και τατουάζ στο αριστερό αυτάκι των θηλυκών. 

Επίσης, οι εθελοντές του φιλοζωικού ομίλου, φωτογράφισαν και κατέγραψαν κάθε ένα από τα ζώα του προγράμματος ανάλογα με την περιοχή περισυλλογής τους με σκοπό τη δημιουργία μητρώων τα οποία θα δηλωθούν στο αντίστοιχο τμήμα του υπουργείου. Ήταν μια απίστευτη δουλειά αλλά και μια αξέχαστη εμπειρία ζωής για όλους μας. Πρέπει επίσης να αναφέρουμε πως πέρα από τις προγραμματισμένες επεμβάσεις στείρωσης, έγιναν και αφαιρέσεις πυομήτρας, αφαίρεση όγκων και άγανων σε όσα αδέσποτα ζώα είχαν παρουσιάσει ανάλογα προβλήματα ενώ θα κρατηθούν σε χώρους εθελοντών για θεραπεία όσα ζώα εντοπίστηκαν να νοσούν απο αφροδίσια, ερλείχια ή άλλες ασθένειες. Ελπίζουμε όλη αυτή η απίστευτη κινητοποίηση που βιώσαμε όλοι εμείς που πήραμε μέρος στο πρόγραμμα αυτό να μην τελειώσει εδώ αλλά να συνεχιστεί και στο μέλλον και αυτή η τεράστια κοινωνική δύναμη που ονομάζεται εθελοντισμός να δώσει το παράδειγμα στους αρμόδιους από το νόμο φορείς, ώστε να κινητοποιηθούν και να πράξουν και οι ίδιοι το αυτονόητο! Ζωή Κοντού Πρόεδρος Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών




happydogsworld.com