Web Toolbar by Wibiya Αξιόπιστη και ανιδιοτελής συντροφιά ~ Dog Lover Blogspot

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Αξιόπιστη και ανιδιοτελής συντροφιά


Η αξιόπιστη και ανιδιοτελής συντροφιά που προσφέρει ένα κατοικίδιο μπορεί να δώσει σε κάποιον μεγάλη ικανοποίηση. Οι σχέσεις μεταξύ ανθρώπων και ζώων δεν απαιτούν την ίδια προσπάθεια όπως οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων, ενώ η ανταμοιβή είναι η αγάπη, η ευγνωμοσύνη, η διασκέδαση και η συντροφιά. Το χάϊδεμα ενός ζώου φέρνει ανακούφιση στο αφεντικό όπως και ανακούφιση από τις απαιτήσεις των ανθρώπινων σχέσεων.

Ο μοντέρνος τρόπος ζωής μπορεί να οδηγήσει σε μοναξιά, απομόνωση και αίσθημα αδυναμίας. Τα ζώα συντροφιάς βοηθούν να αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα. Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων, σύμφωνα με διεθνή μελέτη, είναι λιγότερο πιθανό να αναφέρουν αισθήματα μοναξιάς σε σχέση με όσους δεν έχουν κάποιο κατοικίδιο, ενώ ποσοστό 58% των ιδιοκτητών δηλώνουν ότι συνάντησαν και απέκτησαν φίλους μέσω του ζώου. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενισχύεται η κοινωνική επαφή αν τα άτομα με ειδικές ανάγκες έχουν μαζί τους ένα ζώο. Τα ζώα καταργούν τα εμπόδια. Υπάρχει όμως και μια άλλη πλευρά των ζώων εκτός απο αυτήν της συντροφιάς.
Τα ζώα-ήρωες!

Παρακάτω αναφέρονται κάποια πραγματικά γεγονότα με σκυλιά-ήρωες

Norton

Έσωσε τη ζωή της ανθρώπινης «μαμάς» του, η οποία είχε υποστεί αναφυλακτικό σοκ έπειτα από δάγκωμα αράχνης. Ο Νόρτον, ο οποίος είχε σωθεί από μια αρένα κυνομαχιών, πήγε στο κεντρικό υπνοδωμάτιο όπου κοιμόταν ο σύζυγος της ιδιοκτήτριάς του και τον έσπρωχνε μέχρι να ξυπνήσει και να σώσει την σύζυγο του.

Popsicle

Ο Νο1 σκύλος τελωνείων στην Αμερική είναι ένα American Pit Bull Terrier με το όνομα Γρανίτα. Πως πήρε το όνομά του? Βρέθηκε κατά τη διάρκεια μιας σύλληψης της δίωξης ναρκωτικών μέσα σ’ένα ψυγείο, όπου είχε αφεθεί να πεθάνει αφού πριν είχε χρησιμοποιηθεί σε κυνομαχία.

Weezie

Ένα βράδυ δύο ένοπλοι άνδρες εισέβαλλαν στο σπίτι της Μελίσσα Γουίλι. Την απείλησαν με όπλο ενώ ο γιος της στεκόταν από πίσω της. Ο Γουίζι, το αρσενικό τους Πιτ Μπουλ ήρθε για να τους σώσει! Ο Γουίζι μπήκε ανάμεσα από την οικογένεια και τον κίνδυνο και με όλη του την προσοχή στους ένοπλους άνδρες έσπρωξε την οικογένεια προς τα πίσω μέχρι να φτάσουν στην έξοδο. Κράτησε τους ένοπλους άνδρες προσηλωμένους επάνω του ώστε η οικογένειά του να είναι ασφαλής.

Weyla

Μια μέρα ενώ βρισκόταν έξω και παρακολουθούσε ένα από τα παιδιά της οικογένειάς της η Γουίλα, ξαφνικά χτύπησε με το σώμα τον 11χρονο Γκάρι και τον πέταξε μακριά. Η Λόρι, μαμά του Γκάρι, είδε το όλο σκηνικό και εξεπλάγην καθώς η Γουίλα πάντα έπαιζε αρμονικά με τα παιδιά. Αμέσως μετά το χτύπημα στον μικρό Γκάρι, η Λόρι είδε έναν μεγάλο κροταλία να βυθίζει τα δόντια του στο πρόσωπο της Γουίλα και κατάλαβε ότι η Γουίλα μόλις είχε σώσει τη ζωή του Γκάρι! Μερικά χρόνια αργότερα η Γουίλα έσωσε τις ζωές 30 ανθρώπων, 29 σκύλων, 13 αλόγων και 1 γάτας. Καταρρακτώδης βροχές προκάλεσαν την καταστροφή μιας γέφυρας στον ποταμό Τιχουάνα. Η Γουίλα τραβούσε δέματα τροφής 15-25 κιλών διασχίζοντας το ποτάμι και τα μετέφερε σε ένα μικροσκοπικό νησί για να ταϊζονται τα ζώα και αυτό γινόταν για έναν ολόκληρο μήνα καθημερινά.

Cheyenne, Dakota and Tahoe

Ένα από τα κορυφαία σκυλιά διάσωσης είναι η Ντακότα, ένα American Pit Bull Terrier. Η Κρις Κρόουφορντ, η οποία έχει άλλα δύο Πιτ Μπουλ διαπιστευμένα ως σκύλοι διάσωσης είναι ο ιδιοκτήτης της Ντακότα. Η Ντακότα είναι τόσο καλή σ’αυτό που κάνει που η Nasa ζήτησε απ’την Κρις και την Ντακότα να βοηθήσουν στην διάσωση των αστροναυτών κατά την συντριβή του διαστημοπλοίου το 2003. Η Κρις και η Ντακότα έλαβαν επίσης μέρος στις έρευνες της υπόθεσης Λασι Πετερσον. Η Κρις και η ομάδα της έχουν εμπλακεί σε πολλές υποθέσεις και έχουν γίνει πρώτη είδηση σε όλη τη χώρα αρκετές φορές. Οι Σεγιέν, Ντακότα και Ταχόε είναι επίσης διαπιστευμένα therapy dogs νοσοκομείων. Παρουσιάζονται συχνά σε πανηγύρια κατοικίδιων, διάφορες επιδείξεις, σχολεία, κλπ. Είναι πολύ σημαντικό για την Κρις να έχει τα κορίτσια συνεχώς έξω επιμορφώνοντας το κοινό για το πραγματικό πνεύμα του Πιτ Μπουλ και να διδάσκει στα παιδιά κανόνες συμπεριφοράς για την ασφάλειά τους όταν βρίσκονται μεταξύ σκύλων. Το Animal Planet πρόσφατα έβγαλε στον αέρα μια ιστορία για την Κρις Κρόουφορντ και το ίδιο έκανε και το National Geographic στην εκπομπή «Εργαζόμενοι Σκύλοι».

puppy-doggy.blogspot.com